Miksi kompensoida?

Tehokasta hiilensidontaa kotimaisiin kasvaviin metsiin

Miksi kompensoida?

Jokainen meistä miettii ilmastonmuutoksen vaikutuksia omassa taloudessaan. Asiasta keskustellaan niin paljon, että jokainen törmää keskusteluihin sekä aiheen uutisiin.

Tämä on hyvä asia, mutta ahdistusta ei kannata lietsoa enempää. Asioista pitää pystyä puhumaan niiden oikeilla nimillä. Meillä jokaisella tulee päästöjä, kun elämme normaalisti nyky-yhteiskunnassa.

Ennen kompensointia meidän jokaisen tulisi miettiä omia päästölähteitä. Mistä voisimme vähentää helpoiten päästöjä, meillä jokaisella löytyy helposti tapa, jolla päästöjä voi vähentää omassa taloudessaan. Kompensointi on siis aina välivaihe siihen tulevaisuuden hienoon maailmaan, jossa meistä kukaan ei enää tuota hiilipäästöjä. Kompensointi mahdollistaa meille sen hallitun siirtymisen hiilineutraaliin elämäntapaan.

Tavallisen tallaajan talous ei kestä, jos muutokset pitää tehdä heti ja mahdollisimman rajusti. Kompensaatio auttaa tässäkin asiassa loivemmin. Rahaa kuluu ensi alkuun kompensointiin ja myöhemmin tuotteiden ja palveluiden korkeampaan hintaan.

Yrityksissä toiminta on suurempaa kuin yksityisellä ja aina kun tehdään jotain tuotetta tai palvelua, niin pääsääntöisesti syntyy päästöjä. Lähtökohtaisesti Havulatva Oy keskittyy yrityksien hiilipäästöjen kompensointiin, koska sieltä saadaan helpoiten hyötyä meidän kaikkien yhteiselle ilmastolle.

Tärkeimmät pointit Havulatvan kompensoinnista:

Haluatko lisätietoa? Ota yhteyttä