Metsityspalvelu

Havulatva Oy laajensi toimintaansa ja tarjoaa nyt myös metsityspalveluita joutomaa-alueille. Joutomaa-alueella tarkoitetaan maataloudesta tai turvetuotannosta ulkopuolelle jääneitä alueita. Haluamme olla osana Suomen valtion hiilineutraaliustavoitetta. Pyrimme omalla panoksellamme kasvattamaan Suomen metsäpinta-alaa ja hiilensidontaa.

Me havulatvalla erikoistumme vanhojen turpeenosto alueiden metsityksiin. Tarjoamme kokonaisvaltaisen metsityspalveluketjun, jossa kaikki palvelut, lannoitukset, istutukset sekä taimet tulevat kauttamme kattavasti koko Suomeen.

Työssä arvostamme ammattitaitoa. Kaikki lannoitukset ja istutukset suoritetaan ammattilaisten toimesta. Metsistys hankkeissa käyttämämme taimet ja siemenet ovat tuotettu kotimaisilla tarhoilla. Lannoitus suoritetaan fosfori, kalium ja boorilannoituksena, jossa korjataan kasvatettavan puun kannalta tärkeää ravinnetasapainoa.

”Ennen metsänviljelyn toteuttamista on tarvittaessa tehtävä lannoitus. Viljelykäytöstä poistetuilla turvepohjaisilla alueilla on varmistettava erityisesti kaliumin, fosforin ja boorin ravinnetasapaino.” (Metsäkeskus)

Koemme tärkeänä palvelujemme joustavuuden ja ammattimaisuuden. Minkä haluamme näkyvän myös asiakkaille. Mikäli lähialueella on useampi metsitettävä kohde yksittäisen maanomistajien puolesta, kykenemme räätälöimään teille paremman tarjouksen.

Metsitystuki

Metsäkeskus tukee metsityshankkeita metsitystuen avulla. Metsitystuki hakemuksen voi jättää Metsäkeskuksen sivuilla. Metsäkeskus pyytää lausunnon ELY-keskukselta ennen päätöksen tekoa. Hyväksytyn lausunnon jälkeen olette oikeutettu metsitystukeen, jonka suuruus on 1500€/ha (istutus) ja 1000€/ha (kylvö). Turvepellon metsittämisestä taas 2000€/ha.

”Tuki voidaan myöntää pääasiassa luonnollisille henkilöille, heidän muodostamilleen yhteisöille ja yhteenliittymille sekä yhteismetsille. Metsitystukea ei myönnetä useiden tuensaajien yhteishankkeille.” (Metsäkeskus)

Mikäli metsitystuki hakemus on teille entuudestaan tuttu, voitte täyttää tukihakemuksen sivujemme linkin kautta, joka ohjaa teidät Metsäkeskuksen metsitystuki sivuille. Mikäli asia on teille vieras, voitte tutustua metsitystukeen alla olevasta linkistä tai vaihtoehtoisesti soittamalla meille.

Tietoa Metsitystuesta
Metsitystuki hakemukseen

  *Pakollinen tieto

  Voit helposti ottaa yhteyttä viereisellä lomakkeella.

  (Tiedot tulisi olla viitteellisiä.)

  Tarvitsetko lisätietoa tai apua asiassa?

  Soita meille
  010 200 7510