Metsänomistajille

Tehokasta hiilensidontaa kotimaisiin kasvaviin metsiin

Havulatva Oy

Auttaa kasvattamaan!

Metsänlannoitus on yksi tehokkaimmista keinoista puuston kasvun ja metsän hiilinielun lisäämiseen. Tästä huolimatta lannoituksia toteutetaan maassamme vähän suhteessa metsien tarjoamaan potentiaaliin.

Havulatva Oy tekee metsänlannoittamisen sinulle helpoksi.

Autamme sinua kartoittamaan optimaaliset lannoituskohteet metsästäsi. Laadimme sekä sinun että metsäsi tarpeet huomioivan lannoitussuunnitelman. Suunnitelman pohjalta toteutamme lannoitukset laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.

Havulatvan Oy:n kompensaatiomallilla parannat metsätaloutesi kannattavuutta

Liittämällä lannoitushankkeesi osaksi hiilinielupalveluamme sinulla on mahdollisuus saada jopa 30 prosentin alennuksen metsänlannoituksen kustannuksista. Tätä alennusta vastaan sitoudut pitämään lannoitetut metsäalueet puustoisina ja kasvukunnossa lannoitusta seuraavat 8 vuotta. Lisäksi hiilinielupalvelussamme edellytetään, että lannoitushanke ei olisi toteutunut ilman kompensaatiota. Tätä kriteeriä arvioimme metsänomistajan aiemmalla lannoitusintensiteetillä (esim. 10 ha/vuosi), jonka ylimenevä pinta-ala voidaan liittää hiilinielupalveluun.

Olemme tarkkoja siitä, että lannoitukset täyttävät lisäisyyden periaatteet. Tämä tarkoittaa, että lannoitushanke ei saa toteutua ilman kompensaatiorahaa. Niille metsänomistajille jotka ovat lannoittaneet aikaisemminkin laskemme lannoitusintensiteetin (esim. 10 ha/vuosi) jolloin he voivat saada tämän ylimenevälle osalle kompensaatiorahaa.

Metsänomistaja saa lannoituslaskulla hyvityksen kompensoinnista. Tämä parantaa metsänomistajan taloudellista kannattavuutta suoraan.

Myymme myös lannoituksia ilman kompensaatiota. Näiden hankkeiden kriteerit eivät välttämättä ole niin tiukat, mutta siitä tietenkin päättää metsänomistaja itse. Kasvatuslannoitukset, mutta myös turvemaiden tuhkalannoitukset onnistuvat kauttamme sujuvasti koko suomeen.

Haluatko lisätietoa? Ota yhteyttä